Blog

Bing Ads

Loop Online - Bing Ads

“De Bing zoekmachine, dat is toch iets van vroeger? Wordt Bing nog steeds gebruikt dan?”

Bing Ads biedt kansen voor veel bedrijven, iets waar de meeste bedrijven zich niet bewust van zijn. Bedrijven geven vaak aan online zichtbaar te willen zijn in de Google zoekmachine, het inzetten van Google Ads campagnes is voor deze bedrijven erg interessant. Maar zijn deze bedrijven ook al zichtbaar in de Bing zoekmachine? Doordat relatief weinig bedrijven adverteren in de Bing zoekmachine is er minder concurrentie dan in de Google zoekmachine, iets wat over het algemeen resulteert in een lagere kosten per advertentie klik.

Wil jij weten of Bing Ads interessant zijn voor jouw bedrijf?

Bekijk de onderstaande Google Analytics data om te analyseren hoe groot de kans is dat jouw doelgroep de Bing zoekmachine gebruikt:

 • Hoeveel bezoekers komen er op dit moment op de website via de organische zoekresultaten van Bing? Hoe hoog is het conversiepercentage vanuit deze bezoekers?
  Is dit conversiepercentage ongeveer gelijk aan het conversiepercentage van Google, dan weet je dat ook jouw doelgroep de Bing zoekmachine gebruikt.
  Is dit conversiepercentage gelijk maar is het aantal bezoekers vanuit de Bing zoekmachine veel lager?
  Ga dan aan de slag met Bing Ads om te zorgen voor meer relevante bezoekers!
 • Vanuit welke landen komen relevante bezoekers op de website?
  De mate waarin de Bing zoekmachine wordt gebruikt verschilt per land. Richt jouw bedrijf zich bijvoorbeeld op personen in het Verenigd Koninkrijk, dan is het inzetten van Bing Ads zeker aan te raden.
 • Welk besturingssysteem wordt vooral gebruikt door jouw doelgroep?
  In Google Analytics is te zien hoeveel procent van jouw huidige bezoekers gebruik maakt van Microsoft Windows, is dit relatief hoog ten opzichte van andere besturingssystemen dan weet je dat jouw doelgroep zich mogelijk gaat oriƫnteren in de Bing zoekmachine. Dit komt doordat Bing de standaard zoekmachine is van Microsoft. Zorg er dan voor dat jouw bedrijf zichtbaar is in Bing!

Vind je het lastig om op basis van data te bepalen of Bing Ads interessant zijn voor jouw bedrijf? Ga dan vooral testen met Bing Ads! Google Ads campagnes zijn eenvoudig te importeren in het Bing advertentieaccount, het opzetten van Bing campagnes kost daardoor relatief weinig tijd.

Mocht toch blijken dat jouw doelgroep weinig gebruik maakt van de Bing zoekmachine? Geen zorgen, in dat geval zijn ook de advertentiekosten laag, je betaalt immers per klik op een advertentie.

Wil jij meer weten over het adverteren met Bing Ads of wil je hulp bij het opzetten van Bing campagnes? Neem contact op met een van onze specialisten!

UPDATE:
Sinds juni 2019 is het ook bij de Bing zoekmachine mogelijk om met Bing Shopping campagnes te adverteren.